Франция се стресна от Делта варианта, връща на места маските на открито

Президентът Еманюел Макрон се включи в Tik Tok и Instagram, за да се опита да убеди младите хора да се ваксинират

03.08.2021 | 21:26 Редактор: Жаклина Иванова
Франция се стресна от Делта варианта, връща на места маските на открито

По-малко от два месеца, след като Франция прекрати задължителното носене на маска на открито, няколко крайбрежни курорта върнаха задължението поради борбата с четвърта вълна от инфекции с Ковид-19.

Районът Финистер на Бретан, който включва градовете Кампер, Морле и Брест, стана последният в понеделник, който нареди на хората да си покриват устата и носа на открито след скок в случаите на коронавирус от началото на летните ваканции, предаде АФП.

Със своето атлантическо крайбрежие Бретан е една от най-популярните дестинации във Франция.

Властите във Финистер заявиха, че броят на случаите на 100 000 жители се е увеличил четири пъти между 30 юни и 30 юли, от 19 на 90.

Миналата седмица маските също станаха задължителни на открито в района на Морбиан, който обхваща град Ван, и Кот д'Армор, включително Динан и Сан-Брийо. Други области, които са възобновили задължителното носене на маски на открито, включват средиземноморския остров Корсика, в подножието на Пиренеите, на границата с Испания и езерото Анси, в подножието на Алпите.

Здравните власти в Корсика заявиха във вторник, че болниците ще започнат да отменят плановите операции, тъй като се борят с притока на пациенти с коронавирус. Те намират причина в разпространението на щама Делта за степен на заболеваемост от 830 случая на 100 000 души в северната част на острова, в сравнение със средно за страната 224 случая на 100 000 души, предаде БГНЕС.

Президентът Еманюел Макрон се включи в Tik Tok и Instagram, за да се опита да убеди младите хора да се ваксинират.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК