Гърция ще ваксинира и тийнейджърите, предлагат пари на неимунизираните младежи

Страната ще започне ваксинация на тийнейджърите веднага щом получи "зелена светлина" от специалистите

01.07.2021 | 16:44 Редактор: Жаклина Иванова
Гърция ще ваксинира и тийнейджърите, предлагат пари на неимунизираните младежи

Гърция ще започне ваксинация на тийнейджърите веднага щом получи "зелена светлина" от експертите, заяви правителствен говорител, след като по-рано тази седмица Атина предложи на младежите между 18 и 25 години парична сума, за да ги стимулира да се имунизират, предаде Ройтерс.

Около 44% от гърците над 18 години са ваксинирани вече и страната облекчава ограничителните мерки на фона на спад на новите случаи на заразяване. Но заради опасения от разпространението на много по-заразния Делта вариант на вируса, правителството въведе стимули за засилване на имунизацията в началото на ваканционния сезон.

Член на ваксинационния комитет на страната заяви, че те обмислят да посъветват правителството да насочи ваксинацията към възрастовата група между 15 и 17 години.

Гърция разчита на туризма за една пета от икономиката си и е потвърдила общо 422 456 случая и 12 706 смъртни случая от началото на пандемията. Страната би искала да приеме повече туристи тази година, за да избегне пропускането на още един туристически сезон заради пандемията.

Туристите с негативен тест за Ковид-19 или ваксинационен сертификат могат да пътуват в страната без необходимост от карантина, предаде БТА.

Представители на индустрията заявиха, че нивото на заетост на хотелите в страната е между 35 и 45%, но резервациите са спрели и развитието на ваканционния сезон ще зависи до голяма степен от това дали Великобритания ще позволи на гражданите си да пътуват до Гърция без да бъдат поставяни в изолация, когато се приберат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК