Вече влизаме в Гърция и срещу отрицателен бърз антигенен тест

Резултатът от него трябва да е разпечатан на хартиен носител

19.06.2021 | 09:21 Редактор: Тодор Петров
Вече влизаме в Гърция и срещу отрицателен бърз антигенен тест

Гърция ще допуска български граждани и с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест за Ковид-19 на хартиен носител, считано от днес, 19 юни 2021 г., съобщи гръцкото Министерство на туризма, съобщава МВнР.

По информация на посолството ни в Атина, документът за бърз антигенен тест трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Новата мярка се отнася за всички влизащи в страната граждани, независимо от вида транспорт, които пристигат от т. нар. зелени държави, сред които е и България.

Облекчения са въведени и за децата. Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега – за навършилите 6 години. 

Всички шофьори на тежкотоварни камиони, независимо от гражданството си, които пристигат от Италия в Гърция, са длъжни да представят пред компетентните органи декларация с отрицателен резултат от направен самостоятелно бърз тест.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Недоумявам защо не се прави кръвен тест, не вярвам на тези тампони и мисля какво друго се цели с тях, но не дай боже да е комерсиална цел, защото се подлагат на тест и деца. Сигнализирай за неуместен коментар