Гръцки медии с критика към властите за опашките на границата с България

Не превръщайте почивката на чужденците в изпитание“, коментират журналисти

06.06.2021 | 13:15 Редактор: Десислава Атанасова
Гръцки медии с критика към властите за опашките на границата с България

Гръцките медии критикуват властите за километричните опашки на чакащи туристи на пункта "Промахон“ на границата с България.

Хотелиерите настояват за спешни мерки за бърз пропускателен режим на туристите.

Медиите в Гърция излъчиха репортажи от чакащи туристи на граничния пункт "Промахон“. В коментарите се подчертава, че за поредна година хората чакат с часове, за да преминат границата.

"Не превръщайте почивката на чужденците в изпитание“, коментират журналистите с директно обръщение към правителството да се увеличат поне три пъти екипите, които работят на "Промахон“.

"Това е антиреклама за гръцкия туризъм и то в извънредна ситуация, когато всички в бранша се борят да възстановят щетите от пандемията“, заявиха пред медиите хотелиери, съобщава БНР.

В последните дни леко се облекчи трафикът на сръбски туристи, след като Скопие позволи те да пътуват през територията на Северна Македония, без да плащат пътни такси. По този начин Скопие благодари за получените ваксини от Белград и намали натоварването през „Промахон“.

Властите обясняват, че забавянето се дължи на тестването за коронавирус, макар и избирателно на случаен принцип, на влизащите чужденци през граничния пункт с България.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК