Интервюто на Меган и Хари: Сериозна тема или просто PR?

Коментар на журналистите Магдалена Гигова и Борис Ангелов

10.03.2021 | 21:50 Редактор: Здравко Черкезов

Разкритията, направени от Меган Маркъл в интервю пред Опра Уинфри, породиха множество спорове не само във Великобритания, но и в България.

"Това не беше интервю. Както казва британският журналист МакХолмс - "това беше просто една топла вана". Това е един PR ход, защото знаем, че Опра Уинфри беше почетен гост на тяхната сватба. Това си беше един разчетен PR", заяви журналистката Магдалена Гигова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя постави под съмнение искреността на Меган Маркъл

"Може ли да си скаран с майка си, с баща си, с полусестра си?", пита се тя.

Журналистката нарече участието на известната двойка "хитър ход". 

Според Гигова целият свят в момента е настръхнал на тема расизъм и понеже много голям процент от британците не одобриха решението на Хари и Меган да напуснат кралското семейство - те решиха да "пуснат расистката карта".

"По-сериозни са нещата от един обикновен PR", отвърна журналистът Борис Ангелов.

Той посочи българската връзка с темата - според обвиненията на Мегaн, принц Филип е бил главно действащо лице, а той е от фамилията Батенберг на първия български княз - Александър. Елизабет съответно е от фамилията Саксобургота - другата половина от династията. 

Журналистът обърна внимание на реакциите от Щатите, които са в подкрепа на младата двойка.

"Говорителката на Белия дом - Джен Саки, определи като "смела" изявата на Мегaн и Хари, което подсказва, че те вземат позицията на младите хора", посочи Ангелов. 

Според него темата изисква повече сериозност, цитирайки Хилари Клинтън, която призова кралското семейство "да не си заравя главата в пясъка". 

Той определи кралското изявление като едно "полуизвинение".

"Не се оплаквай, не се обяснявай, но това, което излезе като официално комунике - там е доста извинителен тонът. Има лека нотка на емоция в него. Това не е прост PR, просто шоу или отвличане на вниманието от британския щам", категоричен беше Ангелов.

"Сватбата, за която платиха 30 млн. паунда, се оказва менте", каза Гигова. 

Според нея разкритията за сватбата на Меган и Хари са страшен шамар за всички британски данъкоплатци. Гигова я определи като "шоу за пред копърки".

"Те се венчават 3 дни по-рано в задния двор, а по-късно се венчават за пред хората", допълни тя.

"Тя е американка, но той я харесва такава. Ако едно семейство е семейство, те ще я приемат такава", каза Ангелов по отношение на обвиненията в расизъм към Меган.

"Наистина приемаме всички драми на кралското семейство като свои, но ако човек се вгледа себе си - човещината е най-важна. Човек сам си прави избора и когато си го направи - трябва да си го отнесе", завърши Гигова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК