Остри реакции след интервюто на Меган и Хари, сравняват Маркъл с Даяна

Бъкингамският дворец продължава да мълчи

09.03.2021 | 14:01 Редактор: Искра Ангелова

От остри критики до вълна от съпричастност - британците се разделиха на два лагера след интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри. А Бъкингамският дворец продължава да мълчи.

Най-силна реакция предизвика признанието на Маркъл, че по време на бременността ѝ със сина  ѝ е повдигнат въпроса за цвета на кожата на детето. 

"Да се обсъжда цветът на кожата на сина им е наистина обидно и нараняващо за много хора", сподели студентката Бинта Бар.

"Меган много добре знаеше с какво се захваща. Не вярвам и за секунда на разказа за расизъм. Ако беше така - моята майка никога нямаше да дойде тук. За мен Меган е едно бебе, което трябва да порасне", коментира друг мъж.

Малко след като расисткият скандал избухна, принц Хари уточни, че в разговора за Арчи не са участвали нито кралица Елизабет Втора, нито съпругът ѝ принц Филип. Той обаче не пожела да назове поименно кой точно е обсъждал темата. 

По време на двучасовото интервю Меган Маркъл разкри и че заради огромния натиск от британската преса и Бъкингамския дворец е мислила за самоубийство. Двамата с Хари споделиха още, че са били в капан и не са имали друг избор, освен да напуснат

"Мирните хора не търсят отмъщение от своето семейство. Казват, че уважават кралицата - бабата на Хари, но това е просто е едно неуважение към монархията и тази жена, която е посветила толкова много години от живота си на страната ни, на дълга си. Наистина ли кралицата има нужда от хленченето на една разглезена двойка на този етап от живота си?", попита анализатор на кралското семейство.

Медиите на Острова определиха случващото се като най-тежката криза за Короната от 85 години насам. Огромен отзвук на интервюто има и в Съединените щати, където Меган беше сравнена с майката на Хари - принцеса Даяна.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК