Нови мерки срещу Ковид-19 в Гърция, още 10 области са в червената зона

Остават затворени магазини и козметични салони, учениците се обучават дистанционно

27.02.2021 | 17:17 Редактор: Ивет Арабова
Нови мерки срещу Ковид-19 в Гърция, още 10 области са в червената зона

Нови ограничителни мерки са в сила в Гърция от тази сутрин до 8 март. С една седмица се удължава карантината в област Атика, където ежедневно се регистрират почти половината от общия брой заразени с коронавирус и силно се разпространява новия щам.

Още 10 области в Гърция са с код "червено“ и с извънредни мерки по контрол на движението на гражданите. Засегнати са и островите Левкада, Сирос, Самос и част от Крит. Вечерният час е от 18 часа от днес.

Почти половин Гърция е с високо разпространение на коноравируса. Затворени остават магазините, козметичните салони, обучението на учениците е дистанционно. За цялата страна е в сила забраната за напускане на района по местоживеене, излизане от дома става само при необходимост.

Удължава се задължителната карантина на 14 дни за влизащите през граничните пунктове с Албания и Северна Македония. Не се променят условията за преминаване към пристигащите от България през "Кулата –Промахон“, предава БНР.

Днес от управляващата партия "Нова демокрация“ по нареждане на премиера бяха изключени активисти от Солун, които в ролята си на общински съветници са се имунизирали с ваксини, предназначени за деца.

Снимка: Bloomberg/Loulou D'Aki

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК