Ваксинираните в Гърция - близо милион, но още няма да облекчават мерките

Очаква се карантината в област Атика да бъде удължена с поне 2 седмици

26.02.2021 | 13:03 Редактор: Ивет Арабова
Ваксинираните в Гърция - близо милион, но още няма да облекчават мерките

Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка срещу коронавирусната пандемия. Властите са в готовност да мобилизират частни клиники за настаняване на болните с Ковид-19.

По последни данни в южната ни съседка носители на британския вариант на вируса са над хиляда души.

Броят на заразените и разпространението на новия вариант на вируса не позволява отмяна на ограничителните мерки, заявиха днес пред медиите лекари от гръцкия щаб за контрол на разпространението на Ковид-19.

Очаква се днес правителството за обяви още поне две седмици удължаване на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души. В още няколко области в Гърция има сериозно увеличение на хоспитализираните. Почти няма места в Ковид отделенията на болниците в гръцката столица. 

Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени. Запазва се също вечерният час от 21:00 часа, а през почивните дни - от 18:00 часа, предава БНР.

По време на дебати в парламента опозицията атакува премиера Мицотакис с обвинения, че няма план за реакция срещу пандемията и с безкраен локдаун унищожава икономиката на страната. Министерството на здравеопазването на Гърция информира, че броят на ваксинираните в страната приближава един милион. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК