Израел забрани влизането и излизането от страната до 6 март

Ваксинираните там ще имат право да посещават фитнеси, басейни и културни събития

19.02.2021 | 08:46 Редактор: Ивет Арабова
Израел забрани влизането и излизането от страната до 6 март

Израелското правителство одобри двуседмично удължаване до 6 март на забраната за влизане и напускане на Израел, първоначално наложена от 26 януари до 20 февруари. Това съобщи кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху, предава ТАСС.

"Чрез телефонно гласуване правителството одобри удължаването на сегашните ограничения за влизане и излизане от Израел с още 14 дни до 6 март 2021 г.“, се казва в изявлението.

На 7 февруари в Израел започна първият етап от облекчаване на общата карантина, въведена от 8 януари. Отменена е забраната за преместване на повече от 1 км от мястото на пребиваване без основателна причина, отворени са национални паркове и резервати, на ресторантите и кафенетата е разрешено да продават продукти за навън, информира "Фокус". 

В неделя ще започне втората фаза на смекчаване на карантината, търговски центрове, пазари, улични магазини, музеи и библиотеки трябва да бъдат отворени, ваксинираните израелци ще имат право да посещават фитнес зали и басейни, както и културни събития.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК