Първа в света: Израел премахва ограниченията за ваксинираните

Само притежателите на "зелени паспорти" ще имат право да посещават спортни зали, басейни, фитнес-клубове, хотели

16.02.2021 | 17:10 Редактор: Радостина Димитрова
Първа в света: Израел премахва ограниченията за ваксинираните

Израел започва да премахва антикоронавирусните ограничения от 21 февруари, но само за ваксинирани или преболедували Ковид-19, според Министерството на туризма на страната.

Само притежателите на "зелени паспорти" ще имат право да посещават спортни зали, басейни, фитнес-клубове, хотели (без ресторанти), културни обекти и събития. Този документ ще бъде необходим и за отдих в курортите на Мъртво море.

"Израел е първата страна в света, която въведе "зелен паспорт", за да стимулира населението да се ваксинира", коментира Владимир Шкляр, директор на руския департамент на израелското министерство на туризма, предаде БГНЕС.

"От темповете и резултатите от ваксинацията зависи в скоро време да можем да приемаме туристи от цял ​​свят, без да се страхуваме за здравето на своите граждани и пътници", каза той, цитиран от РИА Новости.

Магазини, търговски центрове, музеи и библиотеки ще бъдат отворени за всички граждани на страната от 22 февруари. Те ще работят в съответствие със стандарта, който предвижда спазването на физическа дистанция, задължителното носене на маски и приемането на ограничен брой посетители.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 5 месеца
Само и тук да не стане така Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Комунизма се завърна и без комунисти. Сигнализирай за неуместен коментар