В Западния свят започна поляризация между новото ляво и новото дясно

Тръмп трудно ще запази тази си популярност без социалните медии, смята Владимир Левчев

20.01.2021 | 21:38 Редактор: Юлия Христова

Джо Байдън заяви, че демокрацията е победила, защото преди дни се случи нещо, което не се беше случвало в САЩ от времето на войната с Англия. В момента е много лесно да се създаде алтернативна реалност от един влиятелен човек, особено такъв като Тръмп. Той твърдеше, че е станала страшна измама при резултата от вота там. Това каза за "Денят ON AIR" писателят Владимир Левчев минути след встъпването в длъжност на 46-ия президент на САЩ - Джо Байдън

Той посочи, че изборната победа на Байдън е призната от редица ключови лица.

 целия Западен свят започна поляризация между новото ляво и новото дясно. В икономически смисъл неолиберали са най-често републиканците. Новото ляво и новото дясно са много различни от класическите такива. Говорим за расови, класови, сексуални права", обясни писателят за Bulgaria ON AIR.

Левчев припомни, че в крайна сметка много републиканци се обявиха против Тръмп. В републиканската партия ще надделее класическата консервативна линия, смята писателят.

"Тръмп трудно ще запази тази си популярност, ако няма подобен "микрофон" като социалните медии, а от Twitter заявиха, че не приемат и не одобряват насилие, което е и незаконно действие", обясни събеседникът.

Според него при американците винаги печелят първите двама - трета партия и други партии в САЩ има, но те взимат малко гласове.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК