Французите се оказаха най-големите противници на ваксинирането

В Русия, Япония, Италия, Испания и Германия също не изгарят от желание

30.12.2020 | 12:23 Редактор: Тодор Петров
Французите се оказаха най-големите противници на ваксинирането

Едва четирима от всеки 10 французи желаят да се ваксинират срещу Ковид-19, сочи публикувано днес социологическо проучване, което отрежда на Франция позицията на "световен шампион" сред страните, чиито граждани не желаят да си поставят ваксина, изпреварвайки Русия и Южна Африка, предаде АФП.

40% от анкетираните биха се съгласили да бъдат ваксинирани срещу Ковид-19, според проучването на "Ипсос Глобъл Адвайзър" в партньорство със Световния икономически форум. Това е голям спад в сравнение с предишното им допитване, публикувано през октомври (54 процента бяха склонни да бъдат ваксинирани).

Франция не е единствената страна, където желаещите да се ваксинират са относително малко. Според същата анкета само 43 процента от руснаците са готови да си поставят ваксина, спрямо 53 процента от южноафриканците.

Сред страните с най-малко желаещи да се ваксинират следват Япония (60 процента), Италия и Испания (62 процента) и Германия (65 процента).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
12 rate up comment rate down comment 0
Ковид19
преди 1 година
Те французи,японци и прочее не са глупави хора,нали така?Измислен(изкуствен) вирус,измислени(евгенични)ваксини.При положение,че знаем кой стои зад тях...Не на ваксините.Да си ги слагат на техните деца или по задните дворове! Сигнализирай за неуместен коментар