Интерпол: Доставката на ваксини срещу Ковид ще увеличи престъпността

Според СЗО по света има около 170 проекта за разработване на ваксина срещу коронавирус

21.12.2020 | 21:19 Редактор: Юлия Христова
Интерпол: Доставката на ваксини срещу Ковид ще увеличи престъпността

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок предупреди, че доставката на ваксини срещу коронавируса рязко ще увеличи престъпността. Той заяви това в интервю за германското издание "Виртшафтсвохе”, публикувано днес.

“През 2021 г. ваксините ще се превърнат в "течно злато“. Те са най-ценното нещо, което ще бъде разпространено сред населението през следващата година”, каза той и посочи, че престъпните организации вече са се подготвили.

“С доставките на ваксини престъпността ще скочи стремително”, каза Щок и добави, че ще има “кражби, разбиване на складове и нападения по време на транспортирането на ваксините.”

В началото на декември Интерпол предупреди за увеличаване на организираната престъпност поради ваксините срещу Ковид-19, пише БГНЕС. В изявлението се отбеляза, че "престъпните групи планират да проникнат или да разбият веригите за доставка“.

През август Интерпол предупреди за нова вълна от киберпрестъпления във връзка с появата на първите ваксини. Според СЗО по света има около 170 проекта за разработване на ваксина срещу коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК