Ваксините - финансова инжекция за стотици бизнеси и хиляди служители

Светът никога не е виждал подобен дистрибуционен пъзел

15.12.2020 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
Ваксините - финансова инжекция за стотици бизнеси и хиляди служители

На фона на различните видове ваксини срещу коронавируса, веригите за разпространението им включват стотици бизнеси - от авиокомпании до производители на фризери, флакони и игли за еднократна употреба. Хиляди служители по целия свят са ангажирани с ваксинацията на населението.

Светът никога не е виждал подобен дистрибуционен пъзел, който някои вече определиха като "най-голямото и сложно логистично упражнение в историята".

Всяка от ваксините, които се доближават до одобрение, създава различни предизвикателства - от необходимостта да бъде съхранявана в ултрастудени условия, като тази на Pfizer и BioNTech, до доста по-обикновените, но също толкова съществени трудности пред дозите на AstraZeneca за дистрибуция в развиващия се свят.

Въпросът не е само до съхраняването им на студено: преместването на дозите също е огромен риск. FedEx и United Parcel Service добавят съоръжения и хладилни камиони, въпреки че двете компании вече се борят да се справят с нарастващото търсене на доставки.

HSBC също очаква Turkish Airlines, Air France-KLM, Deutsche Lufthansa и превозвачите от Персийския залив да са включени във веригата за дистрибуция. Очаква се американски фармацевтични вериги, включително CVS Health и Walgreens Boots Alliance, също да се облагодетелстват от партньорството си с правителството за разпределение на дозите.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дано ги съхраняват правилно, да не стане по-голям гаф Сигнализирай за неуместен коментар