Гърция затваря детски градини, училища и университети заради Ковид-19

Постепенното увеличаване на броя на заразените от началото на октомври принуди властите да върнат ограниченията

14.11.2020 | 18:20 Редактор: Ралица Братанова
Гърция затваря детски градини, училища и университети заради Ковид-19

Гръцките власти обявиха днес, че затварят детските градини и началните училища до края на ноември, с което затягат блокадата в цялата страна след скока на случаите на Ковид-19, предава Ройтерс.

Гърция се справи много по-добре от други европейски държави в борбата с коронавируса, главно поради ранното блокиране на страната, наложено седмици след като пандемията се разрасна през февруари.

Постепенното увеличаване на броя на заразените от началото на октомври принуди властите да върнат ограниченията и да наложат втора блокада, която изтича в края на ноември и включва вечерен час от 21 ч. до 5ч.

Днес правителството допълнително затегна мерките, като обяви, че от понеделник затваря началните училища и детските ясли до края на периода на блокадата. Дистанционното обучение вече е внедрено в средното образование и университетите, пише Investor.bg.

Гърция регистрира 3038 нови случая на Koвид-19 в петък. В четвъртък броят им беше 3316, а смъртните случаи – 50. Това са най-високите дневни показатели за страната, регистрирани от началото на пандемията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК