"Робърт Кох": Германия да се готви за влошаване на ситуацията с Ковид-19

Пандемията може да достигне скорост на възпроизводство (коефициента, известен като "R") от 3 до 4

12.11.2020 | 22:47 Редактор: Георги Камарашев

Ръстът на заразените с Ковид-19 в Германия може да бъде много по-сериозен без предприемането на контрамерки, заяви в четвъртък висш служител на института по инфекциозни болести "Робърт Кох", цитиран от Ройтерс.

Пандемията може да достигне скорост на възпроизводство (коефициента, известен като "R") от 3 до 4 без въвеждането на строги мерки (един носител на коронавирус да зарази други трима или четирима), докато в момента нивото на възпроизводство в Германия е около 1, предупреди на виртуална пресконференция ръководителят на звеното за наблюдение на института - Уте Рексрот.

По думите ѝ броят на случаите може да не се увеличава толкова стръмно, колкото през октомври, поради новите мерки за блокиране, но може и да се дължи на тестването в лабораториите, които достигат своя капацитет, предаде БНР.

Рексрот предупреди, че се наблюдава висока честота на Ковид-19 при възрастовата група между 10 и 19 години.

Регистрираните коронаинфекции се увеличават и Германия трябва да бъде подготвена за влошаване на ситуацията, заяви и президентът на института "Робърт Кох" д-р Лотар Вилер.

Според него постоянният голям брой случаи на коронавирус означава, че страната трябва да очаква болниците да достигнат лимитите си за капацитет.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
KIKI
преди 3 години
БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОДА , МОИТЕ ДЕЦА ГОМИНАХА ТАВА ПРЕПЯДСТВИЕ В ГЕРМАНИЯ Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 5
Чичо
преди 3 години
Мноого авторитетен институт.Спонсориран ог Бил.Една ваксина немогат да направят и акъл раздават.За стадо винаги има овчари. Сигнализирай за неуместен коментар