Тръмп: Изборите далеч не са приключили, не медиите решават кой е президент

Байдън се е втурнал да се представи невярно за победител, заяви държавният глава на САЩ

07.11.2020 | 20:40 Редактор: Тодор Петров
Тръмп: Изборите далеч не са приключили, не медиите решават кой е президент

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Джо Байдън, че бърза да се обяви невярно за победител в изборите, след като основните американски медии обявиха демократа за 46-ия президент на страната, предадоха световните агенции.

"Всички знаем защо Джо Байдън се е втурнал да се представи невярно за победител и защо съюзниците му в медиите полагат толкова усилия да му помогнат: те не искат истината да излезе наяве. Простият факт е, че тези избори далеч не са приключили", заяви Тръмп. 

Според него Джо Байдън не е удостоверен за победител в никой щат, камо ли в силно оспорваните щати, където ще има задължително повторно преброяване на гласовете, или в щати, където предизборният щаб на Тръмп имал валидни и легитимни законови оспорвания, които биха могли да определят окончателния победител. 

 "Законните гласове решават кой е президент, а не медиите. От понеделник нашият предизборен екип ще започне да отстоява в съда своята позиция, за да гарантира, че избирателните закони са напълно спазени и че законният победител получава поста. Американският народ има право на честни избори: това значи да се преброят всички законни бюлетини и да не се броят никакви незаконни бюлетини", предупреди Тръмп, цитиран от БТА.

По думите му е шокиращо, че предизборният щаб на Байдън отказва да приеме този основен принцип и иска да се броят бюлетини, дори ако са фалшиви, подправени или пуснати от лица без избирателни права или починали хора.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК