Победата на Байдън нямало да бъде чиста и ще доведе до сблъсъци

Коментар на международния анализатор Валентин Вацев

07.11.2020 | 16:30 Редактор: Тодор Петров
Победата на Байдън нямало да бъде чиста и ще доведе до сблъсъци

Политическият анализатор Валентин Вацев смята, че Джо Байдън ще спечели президентските избори в САЩ, но победата му няма да е чиста. Според него се наблюдават твърде много нарушения на здравия разум и логиката, но победата му все пак щяла да бъде реална. 

"Днес САЩ са постмодерна държава и няма да има въоръжени групи от хора, които на полето да се стрелят в бойни редове, но ще има през деня и през нощта въоръжени сблъсъци, ще се лее кръв и американското общество няма да може да се отпусне от великото напрежение около изборите. Не виждам на хоризонта дни, когато тези конфликти ще бъдат потушени", заяви Вацев за БНР.

Международният анализатор прогнозира силно влияние на американските промени върху българската вътрешната политика. Според него това влияние няма да се усети веднага, но до края на годината ще бъде очевидно. 

Вацев прогнозира, че особените бонуси от поврата в американската политика ще дойдат за българските сили, които са свързани с демократите в САЩ.

"Това е партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Те получават огромен бонус в бъдещите избори в България, предполагам, че те са пили шампанско още вчера. Може би ще успеят, не е късно, за да информират Вашингтон, че те са техните хора в България", посочи той.

Вацев е на мнение, че Джо Байдън ще гледа на НАТО като на инструмент за антируски натиск.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК