Защо Путин никога не носи маска?

Отговорът със сигурност не може да се крие в непредпазливост, коментират в редакцията на Die Neue Zurcher Zeitung

07.10.2020 | 23:04 Редактор: Георги Камарашев
Защо Путин никога не носи маска?

Питали ли сте се защо от началото на коронавирусната пандемия държавният глава на Руската федерация Владимир Путин никога не се е появявал с предпазна маска?

Причината със сигурност не е поради непредпазливост, коментират в редакцията на швейцарския ежедневник Die Neue Zurcher Zeitung.

"От няколко месеца руският президент прави всичко, за да избегне заразяване с коронавирус. Населението на страната обаче не взема пример от него", заключава изданието.

Нека жизнеността, доброто настроение и оптимизмът помогнат на Доналд Тръмп да се пребори с опасния вирус. С това пожелание миналия петък Путин се обърна към американския президент, след като стана известно, че е заразен Ковид-19. Дълбоко в себе си обаче ръководителят на Кремъл вероятно размишлява за лекомислието на колегата си.

Не е известно лидерът на Руската федерация някога да се е появявал публично с маска. Той също така не избягва ръкостисканията. Но изявите на президента не се дължат на невнимание в условията на пандемия. Путин е един от държавните глави, които правят огромни разходи, за да се предпазят възможно най-добре от инфекция с новия коронавирус. Фактът, че през май той изрази желание страната да се върне възможно най-скоро към нормалния живот, е в ярък контраст със собственото му ежедневие.

На практика никой няма право да вижда Путин. И самият той започна да напуска резиденцията си много по-рядко. Отказа се от всички пътувания до региони със запомнящи се "спонтанни" срещи по улиците. И ако въпреки това президентът се среща с депутати или връчва награда, тогава се вземат най-строгите мерки за санитарна сигурност. Минимално изискване: в помещенията, където е президентът, се допускат само хора с отрицателен тест за коронавирус.

Както наскоро писа един руски вестник, срещата с Путин се предшества от скъпа и отнемаща време процедура, която далеч надхвърля конвенционалните мерки за сигурност. Можете да стигнете до президентските кабинети само през тунел, в който се пръска дезинфектант - и това е последният етап. Тези, на които се дава възможност лично да се явят пред Путин, трябва първо да прекарат две седмици в изолация от външния свят, предаде Dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Определено отдавна Путин не е човек а функция... Сигнализирай за неуместен коментар