Путин: Никой в света няма оръжия, каквито притежава Русия

Държавният глава отбеляза, че те могат да предпазят страната от всякакви посегателства

19.09.2020 | 17:00 Редактор: Ивет Арабова
Путин: Никой в света няма оръжия, каквито притежава Русия

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерното оръжие, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC. В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - "създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

"В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии", каза президентът на Русия.

Според него "това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“. "Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът, цитиран от "Фокус".

"В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма, каза Путин.

Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител Су-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК