ЕП гласува 49 поправки в резолюцията за България

Те са внесени от евродепутата от ЕНП Роберта Мецола

07.10.2020 | 07:44 Редактор: Ралица Братанова
ЕП гласува 49 поправки в резолюцията за България

Очаква се тази вечер евродепутатите да гласуват внесените поправки в проекторезолюцията за върховенството на закона в България. Предложенията за промени са внесени от евродепутата от Европейската народна партия Роберта Мецола. 

Тя е внесла 49 поправки в резолюцията за България, в които предлага да бъдат добавени случаите с президентските съветници, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления.

Мецола настоява да фигурира и текст, в който се твърди, че известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира продължаващите протести в България

Предложения за поправки в проекторезолюцията е внесъл и българският евродепутат от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 3 години
Ето достсботбтеци евродепутати перат парите в България, а Борисов им помага за това да стане. Така нашата държава обединява, потъпкана и какво ли още не. Ето защо те поддържат Борисов. Но България това не трябва да я интересува а просто с бой да се свали Борисов и това правителство и този път тези които трябва да влезнат в затвора. Сигнализирай за неуместен коментар