България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евродепутат: Дебатът в Брюксел бе пълен провал за клеветниците на България

Според Александър Йорданов проектът за резолюция е абсолютно безсмислен

06.10.2020 | 09:25 Редактор: Ивет Арабова

Европейският парламент обсъди върховенството на закона и корупцията в България. Ще понесе ли страната ни последици от размириците у нас? 

"Снощния дебат бих определил като пълен провал за клеветниците на България. Интересът към тази дискусия за България бе минимален, което значи, че това е един съчинен и измислен дебат", каза евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов в "България сутрин".

Той посочи, че от 750 евродепутати снощи в пленарната зала били 33-ма, като 9 от тях били българи.

"Говорене срещу България имаше, то дойде от депутати социалисти, от "зелените". Участваха дежурните говорители срещу България. Този дебат е абсолютно безсмислен, проектът за резолюция също е абсолютно безсмислен", категоричен бе Йорданов.

Според него представители на БСП имат чисто политически интерес да омаскарят България.

"ЕП отговори най-авторитетно, както чрез Вера Йоурова и неоспоримото изказване на Манфред Вебер. Той поясни, че в България реформи са се извършили, страната е изминала сериозен път на реформиране и демокрацията функционира", oтбеляза евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му на Александър Йорданов, щом българите протестират, значи в България има демокрация.

"Г-н Вебер подчерта, че смяна на правителства не се постига чрез улични демонстрации. Парламентът при демокрацията казва кога ще бъдат изборите. Предсрочни избори, според българската Конституция, може да има само след като три пъти поред в парламента не може да се състави правителство", подчерта той.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 0
КОНСТАНТИНОВ
преди 3 години
КАКЪВ ДЕПУТАТ Е ТОЯ КРАДЕЦ? ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ КАТО НЕГО ЛИ ДА? Сигнализирай за неуместен коментар
5
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Дебатът в Брюксел: "Гащите са нас.рани..." Яко нас.рани".ГЕРБ превежда: "В Брюксел казаха, че правителството в България е облекчено!" Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 3
Нина
преди 3 години
3
4 rate up comment rate down comment 4
Илиев
преди 3 години
Българският "левент" в ЕС Ал.Йор.засмуква пенсиите на по-вече от 60-ет български пенсионери,с хилядите които *** всеки месец.Този ту..п,живее в един друг свят.Свят на лукса,охолството,свят в който се забравя,че по-вече от два милиона и половина българи,живеят на прага на физическото оцеляване. Сигнализирай за неуместен коментар
2
10 rate up comment rate down comment 6
АНОНИМЕН
преди 3 години
Тоя *** пак изпълзя от хралупата...ненаял се!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 5
V for V
преди 3 години
Pulen proval sa wsi4ki Euro-deputati. Mo6enici, guzolisci, lujci,mafioti. Samo boi za tiah!! Сигнализирай за неуместен коментар