Какво е предимството на Тръмп пред Байдън?

Коментар на журналиста Огнян Дъскарев

02.10.2020 | 22:28 Редактор: Искра Ангелова
Какво е предимството на Тръмп пред Байдън?

Директни обиди, обвинения в корупция и непрекъснати прекъсвания. Така протече първият телевизионен дебат между Доналд Тръмп и съперника му за поста - Джо Байдън. 

"Дебатът беше много динамичен. Тръмп постоянно прекъсваше Байдън, защото е много изнервен и изтерзан от всекидневната война, която се води срещу него от 2016 г. Байдън не му остана длъжен, той го нарече "глупак, клоун, лъжец", коментира журналистът и преводач Огнян Дъскарев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това не е било неочаквано.

"Това, което каза Тръмп е, че той няма да затвори самата икономика заради китайския вирус, а Байдън каза, че ще я затвори, ако се влоши положението. Това е най-голямата разлика между тях и от това се опасяват милиони хора, които живеят там - дали ще бъде затворена самата икономика", подчерта журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Дъскарев смята, че това е предимство на Тръмп, защото икономиката се възстановява с бързи темпове.

"Последните данни за безработицата са за почти 8,4%, а бяха повече от 14%. Преди китайския вирус беше 3,9%, което беше най-ниското ниво на безработица. Но Байдън иска икономиката да бъде затворена, за да може хората да бъдат отчаяни и без работа, и да не гласуват за Тръмп. Това е идеята, която се пролича на този дебат, който беше изпълнен с караници", допълни експертът.

Той припомни, че по време на дебата Байдън е заявил, че ще качи корпоративния данък от 21% на 28%.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК