Откриха признаци на живот под руините в Бейрут

С помощта на топлинен сензор от спасителната мисия са установили наличието на пулс и дишане

04.09.2020 | 16:25 Редактор: Виктория Гетова

Признаци на живот са открити под развалините в Бейрут един месец след експлозията. Участникът в спасителната мисия Еди Битар открива признаци на дишане и пулс с помощта на топлинен сензор.

С техника, донесена от доброволци от Чили, младият мъж засече 18 дишания в минута. А мястото е под руините на срутена от мащабния взрив сграда. Надеждата дойде след обход от спасителния екип и обучено куче. 

Взривяването на 2 750 тона амониева селитра уби близо 200 души, а над 6 500 бяха ранени. Над 300 000 остават без дом. Щетите се очаква да достигнат между 10 и 15 млн. долара. А Еди и още 13 души, са героите, които търсят живот сред тези щети. 

"Когато минахме от тук вчера, видяхме че сградата беше в ужасно състояние. Спасителният екип пусна кучето да обиколи и подуши наоколо. Това стана вчера вечерта, а днес се завърнахме с необходимата екипировка, екип от 14 човека и кучето", разказа Еди Битар.

Спасителната операция е отложена за утре сутринта, когато ще бъде докарано необходимото оборудване. А новината за тази мисия бързо се разнесе - граждани се струпаха да наблюдават акцията. Отлагането ѝ обаче предизвика и недоволство сред тях.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК