25 000 евро глоба, ако откажеш да се тестваш за коронавирус в Германия

Броят на новите инфектирани в страната достигна 1147 за едно денонощие 

07.08.2020 | 15:32 Редактор: Тодор Петров
25 000 евро глоба, ако откажеш да се тестваш за коронавирус в Германия

Броят на новите инфекции в Германия достигна 1147 за едно денонощие - най-високата стойност от месец май насам. От тази събота пристигащите в страната от рискови региони ще бъдат задължително тествани за коронавирус. 

Срещу нарушителите са предвидени сериозни глоби. Германският Червен кръст ще изпълнява тестовете, които са финансирани от държавата, а тези, които откажат да се подложат на изследване, са заплашени от глоба, стигаща до 25 000 евро.

Икономическият съвет към Християндемократическия съюз настоява за въвеждане на пълна забрана за пътуване до рисковите региони. Причината е, че за втори пореден ден институтът "Роберт Кох" съобщава за повече от 1000 заразени за денонощие, информира "Дойче веле".

Според експертите от "Роберт Кох" ситуацията е много тревожна. Все пак тя се различава съществено от тази в началото на пандемията, пише "Тагесшпигел" - знаем много повече за начина, по който се разпространява вирусът, здравната система е по-добре подготвена, тества се по-масово, а ефективните мерки за ограничаване на пандемията са изпробвани и доказани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК