Грета подкрепи протестите срещу полицейското насилие в САЩ

Усеща се, че сме преминали някакъв вид повратна точка, смята тя

20.06.2020 | 20:50 Редактор: Александра Иванова
Грета подкрепи протестите срещу полицейското насилие в САЩ

Шведската екоактивистка Грета Тунберг подкрепи протестите срещу полицейското насилие в САЩ, които достигнаха до много точки на света. Тя заяви, че те показват, че обществото е достигнало повратна точка, при която несправедливостта вече не може да бъде пренебрегвана.

"Усеща се, че сме преминали някакъв вид повратна точка, когато хората започват да осъзнават, че не можем да продължим да гледаме отдалече на тези неща. Не можем да продължим да метем тези неща под килима, тези несправедливости. Хората започват да намират своя глас, за да разбират, че всъщност могат да окажат влияние", посочи тя.

Тунберг не пропусна да спомене и климатичните проблеми. По думите ѝ, тя вярва, че "зелен план за възстановяване" от пандемията няма да бъде достатъчен за решаването на климатичната криза, съобщава британският вестник The Guardian, цитиран от dnes.bg.

17-годишната активистка използва времето си за изолация, за да учи, въпреки че си е взела почивка от училище за една година, за да може да се бори с климатичната криза. .

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК