Джонсън призна: Зрението ми се влоши след коронавируса

Съветникът му заяви, че не съжалява за нарушаването на карантината

26.05.2020 | 11:02 Редактор: Ивет Арабова
Джонсън призна: Зрението ми се влоши след коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън призна, че зрението му се е влошило, след като прекара Ковид-19.

"Налага ми се да нося очила за първи път от много години. Мисля, че е много правдоподобно, че влошаването на моето зрение може да бъде проблем, свързан с коронавируса", каза Джонсън.

Миналия месец британският премиер прекара една седмица в болница с коронавирусна инфекция, включително няколко дни в интензивно отделение.

Джонсън направи това признание на брифинг в отговор на журналистически въпрос дали смята за логично обяснението, дадено на пресконференция вчера от Доминик Къмингс. Най-близкият съветник на британския премиер, който също прекара коронавирусна инфекция, бе уличен от медии, че е нарушил карантината и отишъл на повече от 400 километра от Лондон, за да се самоизолира заедно със своята съпруга и сина им във фермата на баща си в графство Дърам, Северна Англия.

При това Къмингс завел семейството си до замъка Барнард, който се намира на половин час път с автомобил. Той обясни вчера, че е направил това, за да провери дали зрението му се е възстановило след заболяването и дали може да кара кола при дълго пътуване в Лондон. Достигайки околностите на замъка, Къмингс разбрал, че все още не вижда добре и се върнал във фермата на баща си, пише "Монитор".

Въпреки острите критики, на които бе подложен, най-близкият съветник на британския премиер заяви вчера, че не съжалява за своята постъпка и отказа да подаде оставка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК