4,4 млн. са заразените с Ковид-19, разработките на ваксини - над 100

Според проучване вирусът може да се предава и чрез говор, а не само чрез кихане и кашляне

14.05.2020 | 19:40 Редактор: Юлия Христова

Световната здравна организация предупреждава, че коронавирусът може никога да не изчезне. В момента се работи по над 100 разработки за ваксина. Повече от 4,4 млн. души са вече заразените в света, близо 300 000 са починалите.

Световната здравна организация сравни коронавируса с ХИВ. И посочи, че има болести, за които има ваксина, но те продължават да виреят.

Според световните експерти с правилните мерки за диагностициране, изолиране на предполагаеми заболели и ефективно лечение вирусът може да бъде контролиран. А Европейската агенция по лекарствата вижда повече надежда от СЗО, но даде срок - ваксина ще има най-рано догодина.

Според друго ново проучване вирусът може да се предава и чрез говор, а не само чрез кихане и кашляне. А ООН предупреди, че последиците от заразата може включват масово психологическо страдание и душевни болести сред хората по света.

В същото време Европейската комисия призна, че е доставила на държавите от Европейския съюз, включително и на България, милион и половина защитни маски от Китай, които са некачествени. Комисията оставя страните сами да преценят дали да ги ползват и допълни, че повече няма да купува консумативи от този  производител. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Подозирам, че са мноооОООго по-малко, но както виждате - много са тези на хранилката за ваксините. Сигнализирай за неуместен коментар