Германия разхлабва още мерките, в Сърбия - кръщенета и сватби от 15 май

В Китай ваксина защитавала маймуни от коронавируса

07.05.2020 | 13:09 Редактор: Ивет Арабова

Германия продължава да облекчава мерките. Според медиите в страната местното футболно първенство – Бундеслига, започва в средата на този месец. Мачовете обаче ще се провеждат без публика. 

А китайски изследователи са установили, че експериментална ваксина защитава маймуни от зараза с коронавирус. Ваксината е предизвикала безопасното производство на антитела, които блокирали няколко различни щама на вируса. Правителството на Великобритания – страната, която изпревари Италия по брой починали от коронавирус, днес ще преразгледа строгите мерки.

Сърбия отмени извънредното положение и вечерния час. Мотивът за това е, че страната е изпълнила условието заразените да са под 5% от всички, подложени на тестове. Според местни медии празнуването на сватби, кръщенета и рождени дни е разрешено от 15 юни. Градският транспорт в Белград започва да работи от утре, а от понеделник отварят и детските градини и ясли. Извънредното положение беше обявено на 15 март. Сърбия регистрира близо 10 000 случая на Ковид-19, а починалите до момента са над 200 души.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Търсят се доброволци да изпитат майнунската ваксина върху себе си :Д Сигнализирай за неуместен коментар