Заразата уби над 21 000 души по света, 1000 жертви вече и в САЩ

Загубите за икономиката на Италия са огромни

26.03.2020 | 12:30 Редактор: Тодор Петров

Над 21 000 са жертвите на смъртоносния вирус по света. 683 са жертвите в Италия за последното денонощие. Бензиностанции на Ботуша масово затварят, защото няма трафик. Остават да работят единствено тези на самообслужване. 

Загубите за икономиката са огромни - само потреблението е отчело спад от 52 милиарда евро, откакто всичко в страната е под блокада. 

Испанският парламент удължи извънредното положение до 11 април. Военните дезинфекцират домовете за възрастни хора и за хора с увреждания. Във Валядолид само 36 часа след изписването си 81-годишна жена, преборила коронавируса, почина в своя дом. 

Френският президент Еманюел Макрон обяви началото на военна операция, с името "Издръжливост", чиято цел е да помогне в борбата с Ковид-19. 

"Тази операция е различна от действащата срещу тероризма и ще бъде изцяло посветена на помощта за населението и за властите в борбата срещу Ковид-19", заяви Макрон. 

В САЩ жертвите вече са над 1000. Американските сенатори гласуваха пакет от стимули за съживяване на икономиката след последиците от Ковид-19. Пакетът, който предстои да бъде разгледан и в Камарата на представителите, освобождава близо 2 трилиона долара за фирми и служители. Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще обнародва мерките веднага след приемането им в Конгреса. 

Властите в Египет пък започнаха дезинфекция около пирамидите в Гиза.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК