Стачката на стюардите от Lufthansa блокира три летища в Германия

В България полетите от и за Франкфурт, предвидени за ранния следобед, са анулирани.

04.09.2012 | 11:09
Стачката на стюардите от Lufthansa блокира три летища в Германия

Стюардите от Lufthansa обявиха стачка на три летища в Германия. Засегнати са пътниците на летищата в Берлин, Франкфурт и Мюнхен. В България полетите от и за Франкфурт, предвидени за ранния следобед, са анулирани.

В предварително обявените часове остават полетите от и за Мюнхен, както и тези за Берлин. От синдиката съобщиха, че стачните действия на летищата в Берлин и Франкфурт ще продължат осем часа.
Най-продължителна ще е стачката на стюардите на Lufthansa в Мюнхен, която ще продължи до полунощ.

Авиокомпанията ще отмени много от полетите си, както вътрешни, така и международни. Очакванията на синдикатите са да бъдат около 400.

Пътниците, засегнати от стачката, могат да презаверят билетите си или да получат обратно парите си, съобщиха от германската авиокомпания.

При първата такава стачка миналия петък бяха анулирани близо 200 вътрешни и международни полета, а 26 хиляди пътници останаха блокирани. Засега няма напредък в преговорите по исканията на синдикатите за увеличение на заплатите на стюардите с 5 процента. Няма признаци, че Lufthansa ще промени първоначалното си предложение за повишение от 3.5 на сто в замяна на повече работни часове за персонала.