Може ли да очакваме търговска война между САЩ и Европа?

Старият континент трябва да се насочи към пазарите в Африка, за да избегне рецесия, съветва председателят на БМТПП

19.08.2019 | 21:45 Редактор: Юлия Христова
Може ли да очакваме търговска война между САЩ и Европа?

Президентът на САЩ Доналд Тръмп често е заявявал, че Европа се държи неадекватно спрямо политиката на Вашингтон. Поради това може да се очаква началото на търговска война между САЩ и Европа, която да започне от автомобилния сектор. Това прогнозира Аспарух Карастоянов, председател на Българо-мароканската търговско-промишлена палата в предаването "Бизнес старт" на  Bloomberg TV Bulgaria.

"Европа не се подчини на искането за въвеждането на твърди санкции срещу Иран и китайската компания Huawei", напомни той и предположи, че предстои разширяване на търговския конфликт в световен мащаб.

"При проблеми в търговския обмен може да се очаква рецесия в Европа. Изходът от рецесия е обръщане към пазарите, които имат голям потенциал, какъвто е Африка", посочи той.

Карастоянов смята, че Европа ще се обърне към пазарите в Африка, за да потърси компенсация в случай на търговска война със САЩ.

Според него в нашата страна няма достатъчно работна ръка.

"Европа взе квалифицираната работна ръка на България, без да бъдем компенсирани. Сега пътят е да внасяме работна ръка", посочи председателят на Българо-мароканската търговско-промишлена палата.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК