България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутатите се върнаха на работа – скандалите и проблемите продължават

Депутатите Александър Иванов и Филип Попов очакват три избора тази година

11.01.2019 | 09:42 Редактор: Иван Берберов
Депутатите се върнаха на работа – скандалите и проблемите продължават

Днес е първият работен ден на депутатите след коледната им ваканция. Докато избраниците на народа почиваха, редица скандали и проблеми се появиха на дневен ред. Като започнем от изтребителите, минем през неуспешното начало на електронните винетки и стигнем до проблемите с ромите във Войводиново. Ще станем ли свидетели на безсмислени препирни между власт и опозиция и тази година или преди следващата коледна ваканция ще свършат нещо?

"2019 година започна интензивно. Ще продължи програмата по управлението на ГЕРБ и ОП. Законодателните инициативи остават. Устремът ни към влизане в единия банков съюз е основен приоритет. Не мисля, че проблемите с винетките са създали хаос. От 131 хил. винетки продадени за 3 дни, само 128 от тях са имали проблем. Кампанията тепърва предстои. Няма спад в приходите от винетки. Тази година очакваме 3 избора – след изборите за европарламент, БСП ще имат вътрешни избори за ново ръководство", отбеляза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. 

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Стоян Тричков народният представител от БСП Филип Попов изтъкна, че проблемите от миналата година се прехвърлят в тази. 

"Всяка тема е важна в своята сфера. Това са проблеми, които ще дават своя резултат и в бъдеще. Има хаос в системата с винетките. Основен криминогенен фактор е бедността, обезлюдяването и ниското образование. Това са социални и икономически проблеми. Мисля, че предвид началото на тази година и предвид проблемите – ще има три избора тази година", посочи той.