България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Влади Въргала: От времето на социализма до днес нищо не се е променило!

Според актьора страната ни има спешна нужда от закони

29.09.2017 | 09:41 Редактор: Василена Василева
Влади Въргала: От времето на социализма до днес нищо не се е променило!

Страната ни има спешна нужда от закони. Проблемът е в тях и тяхното спазване. Единствената промяна от времето на социалистическа България до днес е, че заменихме думите "другарю" и "другарке" с "господине" и "госпожо", посочи в студиото на "България сутрин" актьорът Владислав Карамфилов, по известен като Въргала.

"Сблъсък на интереси има там, където има много пари. Уж е налице някакъв вид капитализъм в държавата. По никакъв начин обаче не се стимулира родното производство и частния бизнес. Дори по конституция има противоречие, тъй като в нея се смята, че частното и държавното са равнопоставени вместо да бъдат конкуренти. Единственият бизнес, който пък в момента е успешен в България е този на съдия-изпълнителите", каза Влади Въргала.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира още опитите на Слави Трифонов да влезе в политиката. 

"Кастингът за политици, който шоумена оповести, че ще проведе, беше най-слабата му точка. Доста неща, които направи до момента събудиха у мен възхищение, изрече много истини, въдвори на дневен ред съществени за българина теми и проблеми, но е невъзможно да се промени каквото и да било чрез един конкурс", категоричен бе Въргала.

Вижте повече във видеото.