България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слави Трифонов търси политици, МЕНСА го кани на тест за интелигентност

Управляващите трябва да притежават над 118 IQ, настоя Христо Радков

29.09.2017 | 08:40 Редактор: Тодор Петров
Слави Трифонов търси политици, МЕНСА го кани на тест за интелигентност

МЕНСА-България отправи покана към Слави Трифонов да се яви на тест за интелигентност, след като шоуменът обяви кастинг за политици. От МЕНСА са изпратили поканата в понеделник и все още очакват отговор от екипа на Трифонов.

"Предлагаме теста на всички, които искат да управялват България, за да покажат своите личностни качества. Решихме да му предложим, когато сформира своята партия или движение, да тестваме желаещите предварително, за да може той да разбере какви са способностите на кандидатите. Същото предложение важи за самия Трифонов и неговия екип", обясни председателят на МЕНСА Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че управляващите държавата трябва да са в най-горната четвърт по скалата за интелигентност. 

"Да може да разбере потребностите на народа и да вземе най-адекватното решение. Ако няма интелигентност, със сигурност ще вземе грешно решение", убеден е Радков.

В "България сутрин" той поясни, че тестът се състои от 45 въпроса и продължава 30 минути. Средното ниво в света е 50%, което по скалата е 100 единици IQ. Горната четвърт е над 118 IQ, което според Радков трябва да притежават политиците ни.