България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Визитата на Макрон в България остави послания за приятелство

Всяко нарушение на бизнес етикета и протокола в политиката носи зад себе си скрито съобщение, твърди Мария Касимова-Моасе пред Bulgaria ON AIR

30.08.2017 | 09:19 Редактор: Жанета Нейкова
Визитата на Макрон в България остави послания за приятелство

Всяко нарушение на бизнес етикета и протокола в политиката носи зад себе си послание. Същото правило се случи и при визитата на семейство Макрон в България. Тогава се дадоха послания за приятелство и близост. Това заяви в "България сутрин" специалистът по социален и бизнес етикет Мария Касимова-Моасе. 

Заедно с PR експертът Александър Христов, гостите на Bulgaria ON AIR дискутираха как премина посещението на президента Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон миналата седмица. 

"Протоколът е създаден за по-добра комуникация от политиците към аудиторията. Всяко нарушаване носи символика. По-важното, което трябва да разберем е съдържанието, което политиците са обменили помежду си", категоричен е Александър Христов.

Експертът подчерта, че е липсвала намесата на PR, който да обясни как трябва да се коментират резултатите от посещението, като визира думите на премиера Бойко Борисов към Макрон: "Казвам, че всички парле ву франсе."

Според Мария Касимова-Моасе фактът, че хората обсъждаха визията на двете първи дами означава по-скоро, че има обществен интерес, което би довело до по-дълбокото любопитство какво точно са си говорили политиците. 

По този начин политиката се приближава до обществеността, а не както обикновено - да стои далеч от нея, заключи специалистът.