Посрещнахме Бриджит Макрон с кьопоолу, катък и агнешки бут

А за разядка - кратко представление с народни танци

25.08.2017 | 21:54 Редактор: Иван Берберов
Посрещнахме Бриджит Макрон с кьопоолу, катък и агнешки бут

С кьопоолу, катък, агнешки бут и овче сирене нагости президентшата Десислава Радева гостенката си от Париж – първата дама на Франция Брижит Макрон. Преди това тя ѝ организира кратко представление с народни танци.

Двете дами имаха самостоятелна програма по българското крайбрежие докато съпрузите им обсъждаха важните за Европа въпроси в двореца "Евксиноград" край Варна.

Брижит и Десислава първо разгледаха Ботаническата градина в Балчик, а след това похапнаха в "El Balcon Del Mundo" в "Kaliakria Resort". За височайшата визита съобщиха от самото заведение.

"Първата дама на Франция сподели, че този обяд е един от най-светлите й моменти от всички посещения в чужбина", разказаха още от заведението, предаде Dnes.bg.

Главният готвач Ивайло Петров обясни, че е заложил на комбинация от вкусове, комбиниращи традиционни за България храни и деликатността на френската кухня.

"В това, че посрещаме съпругата именно на френския президент, има нещо много повече – защото Франция е кухня, Франция е Мишлен, Франция е Шампан, Франция е коняк, Франция е Кот д’Азюр, Франция е Кот Прованс и на този фон ние ще бъдем тези, които трябва да представят България, а и нашия ресторант" – каза и мениджърът на ресторанта Румен Кръстев.

А ето и цялото меню на Брижит Макрон и Десислава Радева:

Разядки:
Лютеница, Кьопоолу, Млечна салата, Катък с чушки

Предястие:
Овче сирене в пергамент, шарени домати и печени чушки от района на Каварна

Основно ястие:
Бавно печен агнешки бут, зелена салата

Десерт:
Малини и къпини върху канапе от кисело мляко в шоколадова чаша

Вино:
Orbelus Orelec – Organic Wine
Dragomir Розе Сепаж
Borovitza Гъмза

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)