България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Любовта не може просто да отмине" - моноспектакълът на Симеон Владов

Aктьорът се превъплъщава и в ролята на Васил Левски в новия филм за Дякона

07.07.2017 | 10:35 Редактор: Тодор Петров

"Любовта не може просто да отмине" е моноспектакъл на Симеон Владов. Носителят на ИКАР за "Златен глас" отвежда зрителите в града, в който ще останат завинаги млади. 

Днес ще изиграя последното преставление за този сезон. Историята е за емигрант, който е забогатял в чужбина и се връща в България след 15 години, за да търси любовта на живота си. Всеки има сетива за любовта и хората идват да ме поздравяват, защото всеки се трогва от любовта", сподели Симеон Владов пред Bulgaria ON AIR.

Aктьорът призна, че е голямо предизвикателство да играеш в моноспектакъл, тъй като няма на кого да се опреш. По думите му във всяка една секунда трябва да привличаш внманието на зрителите. 

"Важното е да предлагаме качествен театър на българския зрител. Качеството е много занижено, летвата е сложена много ниско и хората го усещат", сподели още Симеон Владов в "България сутрин".

Актьорът участва и в новия документално-игрален филм за Апостола на свободата. В него той играе ролята именно на Васил Левски. 

"Беше напрегнато и голямо изпитание, седмици преди снимките не можех да спя. От малък мечтаех да изиграя Левски. Филмът поставя много интересни въпроси и провокира. Трябва да възприемаме Левски като идея, а не като култова личност", коментира Владов.

Премиерата на новия филм за Васил Левски е на 13 юли от 18,30 часа в аулата на СУ "Св. Климент Охридски".