България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Летен филмов маратон по Bulgaria ON AIR

"Незавършена пиеса за механично пияно“ на Никита Михалков и "В царството на пълнолунието" на Уес Андерсън са сред топ заглавията

07.07.2017 | 09:40 Редактор: Иван Берберов
Летен филмов маратон по Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR подготвя специална селекция от нови филми за своите зрители. Политематичната телевизия започва филмовия маратон с лентата на Никита Михалков "Незавършена пиеса за механично пиано" на 7 юли в 22,10 часа в рубриката "Време за кино класика".

"Има няколко негови заглавия в програмата на Bulgaria ON AIR. Подбрани са така, че да може да се види неговото израстване като кинорежисьор", каза кинокритикът и културен редактор в Dnes.bg Петя Славова в студиото на "България сутрин".

Bulgaria ON AIR ще излъчи и безспорния шедьовър на Уес Андерсън "В царството на пълнолунието" с участието на Брус Уилис на 8 юли в 19,50 часа.

"Американската комедия сблъсква прохождащите в любовта с по-опитните и усетили горчилката ѝ", коментира Петя Славова, която отличи като задължително заглавие и филма "Елена" на Андрей Звягинцев, който ще се излъчи на 9 юли в 23 часа.

"Всички негови филми успяват да уловят дистанцията на времето. Религията и човекът са в центъра на неговите творби", посочи Славова пред Bulgaria ON AIR. Bulgaria ON AIR ще излъчи още романтичната копродукция "Късни цветя" на Джули Гаврас,  журналистическия трилър "Четвърта власт", приключенския "Вълчи тотем", комедиете "Квартет" и "Бойците" и екшънът "Голямата плячка".  Повече информация за филмите и сериали по Bulgaria ON AIR може да следите тук.