България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Predizborno.com - сайт за абсурдните предизборни обещания!

Създателите му Николай Ванчев и Стела Николова казаха пред Bulgaria ON AIR, че той работи като мозъка на нашите политици

15.03.2017 | 09:35 Редактор: Жанета Нейкова
Predizborno.com - сайт за абсурдните предизборни обещания!

Сайтът Predizborno.com още на входа си предлага "предизборни обещания за още по-скапани политически платформи". 

Неговите създатели Николай Ванчев и Стела Николова разкриха в студиото на "България сутрин" каква е причината за неговото създаване.

"Сайтът работи като мозъка на нашите политици - на тотално случаен принцип. Той, генерирано свързва думи и цифри по несъществуваща логика, както и кандидат-депутатите обещават неща, които, според нас, нямат много логика и не могат да бъдат изпълнени", коментира Ванчев пред Bulgaria ON AIR.

Идеята за създаването на predizborno.com е дошла след като двамата му създатели са разбрали за оставката на кабинета "Борисов".

Докато пътували с трамвая, те се запитали дали няма да бъде по-лесно да направят нещо, с което политиците да си избират обещания, вместо да повтарят стари.

Ванчев и Николова са разгледали предишни предизборни обещания и са забелязали някаква цикличност в тях.

"Тази цикличност доведе до извода, че обещанията не се сбъдват!" - категорична бе Стела.

Създателите на сайта смятат, че проблемът на сегашното поколение е, че няма избор. 

И двамата са категорични, че трябва да се гласува, вярват, че може да настъпи промяна в България и твърдят, че проблемът не е дали младите хора се ориентират за кого да гласуват, а в пасивните такива.