Интернет платформа помага да преценим за кого да гласуваме

"Време за избори" ни показва коя формация стои най-близо до нашите виждания

14.03.2017 | 19:07 Редактор: Иван Берберов
Интернет платформа помага да преценим за кого да гласуваме

По-малко от две седмици преди изборите задаваме въпросите: На база управленски намерения или на база симпатии гласуваме? И вярват ли самите кандидат-депутати в платформите на партиите си?

За тези, които все още не са решили за кого ще гласуват, на помощ идва интернтет платформата "Време за избори". Тя ни помага да разберем на базата на програмата си коя формация стои най-близо до нашите виждания. 

Поканихме кандидадите за народни представители на водещите, според социолозите, четири политически формации, за да отговорят на въпросите на "Време за избори" и да видим в коя част на политическото пространство ще се позиционират. 

При Данаил Кирилов от "ГЕРБ" и Георги Свелински от "БСП за България" изненади нямаше - и двамата се оказаха най-близо до собствените си партии. И двамата вярват, че най-важна е програмата, но хората гласуват по-скоро по симпатии. 

"Избирателите би трябвало да анализират два компонента – какво е програмното заявление, какви хора стоят зад него", каза Данаил Кирилов.

Освен "Време за избори", помощ да се ориентираме може да намерим и в "Гласоводител". А ако искаме да сме максимално информирани, то най-добре е внимателно да погледнем листите и платформите на партиите.

Вижте още в репортажа на Мария Папазова: