България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евгения Живкова отново открива Седмицата на модата в София

Събитието ще се проведе от 20 и 24 март, а дизайнерът ще представи новата си колекция

15.03.2017 | 09:39 Редактор: Луиза Божинова
Евгения Живкова отново открива Седмицата на модата в София

Дизайнерът Евгения Живкова отново открива Седмицата на модата в София, която ще се проведе между 20 и 24 март.

"Надявам се това да бъде едно модно събитие, на което много български фирми и дизайнери да представят своите колекции", каза тя в предаването "България сутрин".

Живкова смята, че Седмицата на модата е наистина добра инициатива, тъй като е много трудно в модния бизнес в момента. По думите й навсякъде има липса на кадри, за младите дизайнери е изключително трудно да намерят качествени шивачи и моделиери. 

Освен това Живкова посочи, че българският пазар е много затворен и това е една допълнителна пречка за марките, които искат да успеят със собствено име. 

"Затова едни подобни събития са тласък да се види какво се прави в България", подчерта Жени Живкова.

Тя разкри, че ще представи своята пролетно-лятна колекция по време на модното събитие в столицата. 

"Голямо предимство давам на белите и екрю тонове с различните принтове, флорални мотиви, също така различни апликации. Залагам и на комбинацията на материи", поясни дизайнерката пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос имаме ли пример за стилна дама, която е част от политическия живот в страната, Живкова каза, че Меглена Кунева и Мая Манолова се обличат добре. 

"Това са дами от политиката, които са развили своя вкус. Не е лесно да знаеш как да се обличаш", коментира дизайнерката.

Целия разговор вижте във видеото: