България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стефка Янорова: В България само с театър не може да се живее

Обичаме да не поемаме отговорност и някой друг да ни е виновен, посочи актрисата в ефира на "България сутрин"

27.12.2016 | 09:39 Редактор: Тодор Петров
Стефка Янорова: В България само с театър не може да се живее

Навръх Стефановден актрисата Стефка Янорова гостува в "България сутрин", където призна, че само с театър е невъзможно да се живее в България. Тя обаче призова да не идеализираме Запада и да спрем да се занимаваме със случващото се навън. 

"Канчето ни е пробито, защото сме позволили да ни го пробият. С театър можеш да се издържаш в Русия и на още 1-2 места. Театърът е изкуство, от което никой не може да забогатее", каза актрисата.

Стефка Янорова отчете, че постоянно говорим какви не сме и колко неща ни липсват, но подчерта, че благодарение на честите си пътувания непрекъснато среща удивителни хора. 

Гостът на Bulgaria ON AIR призова да отворим повече очите и сърцата си, за да не сме толкова затворени в собствените си светове.  

Според нея има пари за култура, но въпросът е как се харчат те. "Не може да се прелива от пусто в празно години наред и да се очаква, че парите ще се увеличават", настоя актрисата. 

Тя е на мнение, че вече е изгубена мярката за всичко. По думите й никой не иска да поеме отговорността да завърши реформата в театъра. 

"Българите обичаме да не поемаме отговорност и някой друг да ни е виновен", каза още Янорова и призова да се дават повече възможности на младото поколение. 

"Младите са много конкретни в това, което искат и знаят как да го постигнат", категорична е актрисата.