България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Абсурдите в спорта и спектакълът "Последната грешка на Нешка"

Направих много грешки. Най-голямата е, че повярвах на приказки, сподели Нешка Робева в "България сутрин"

01.12.2016 | 10:08
Абсурдите в спорта и спектакълът

Спектакълът "Последната грешка на Нешка" премина вече четири участия в препълнени зали, аплодисменти и отзиви от страна на публиката.

Това каза в студиото на "България сутрин" легендарният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева по повод националното турне на спектакъла  заедно с момичетата и момчетата от "Нешанъл арт".

"Самият спектакъл поднася изненадата да бъдат обединени и поставени на една сцена две различни изкуства - оперното и фолклорното. За да поставим спектакъла на сцена и да измислим някакъв сюжет на мен ми хрумна да смесим две сватби по едно и също време, в един и същи ресторант - едните любители на операта, а другите - почитатели на фолклора", обясни пред Bulgaria ON AIR Нешка Робева.

Според нея сцената е една илюзия, а спектакълът те вкарва в друг свят.

"Многократно сме искали да бъдем държавна трупа, защото хората харесват тази формация. За първи път на сцена поставихме фолклора с едно друго виждане. Открихме един нов път", посочи още Робева.

Извън сцената тя сподели, че в нейния дълъг живот е направила много грешки и се надява това да е последната. Според нея най-голямата е, че е повярвала на приказки.  

"Не мога да приема, че хората отсреща могат да лъжат. Говоря за моето участие в предизборната кампания на Николай Бареков", каза още тя.

Относно "Златните момичета" Робева каза, че те са извършили подвиг, но отказа повече коментари, защото е дала обет, че няма да кажа нито една дума за националния отбор .

"В момента положението на българския спорт не е актуално, защото държавата се тресе от тази политическа криза... заради хора, които са влезли с една мисъл - да се възползват. В новия закон за спорта трябва някои неща да бъдат регламентирани и да има някакви спирачки", смята Робева.

В заключение тя посочи, че всички билети от турнето са били моментално разпродадени в някои градове, а остават още осем.

Целия разговор вижте във видеото: