България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жоро Атанасов: ЦСКА е един и неделим! Не е фирма или бакалия

Спортният журналист с анализ на ситуацията при "червените" пред камерата на Bulgaria ON AIR

05.07.2016 | 10:36 Редактор: Тодор Петров
Жоро Атанасов: ЦСКА е един и неделим! Не е фирма или бакалия

Настъпи разкол във фенските редици на ЦСКА. Някои подкрепят проекта на Гриша Ганчев, а други са зад варианта на Васил Божков. Спортният журналист Георги Атанасов коментира процесите в клуба пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Ситуацията е много неприятна, защото става дума за най-престижния български клуб. ЦСКА е социален феновен и не зависи от регистрации, не е фирма, не е бакалия. Той носи родовата памет на десет поколения българи. ЦСКА е един и неделим! Отборът го има, той е под името ЦСКА София и се готви в Австрия за новия сезон. Победи шампиона на Полша и ще играе с Интер (Милано)", коментира Атанасов, който следи отблизо процесите в любимия си клуб.

Той изрази мнение, че напрежението е предизвикано от "мръсна кампания, която се води срещу ЦСКА като идея". Атанасов е убеден, че се води хибридна война, а враговете на клуба целят унищожаването му.

"Престъпното управление на предишните собственици, Александър Томов и пернишките "титани", докара ЦСКА до фалит. Онова дружество отиде в несъстоятелност и е в миналото. Трудно може да бъде оздравено. Оздравителният план на г-н Божков предлага 30 годишен срок. Кой ще чака 30 години, аз няма да съм жив", коментира спортният журналист и попита, защо не се търси отговорност от предишните собственици, а привържениците на клуба трябва да плащат цената.

Георги Атанасов коментира проекта на бизнесмена Гриша Ганчев по следния начин: Той предложи търговски комбинации, за да се получи нов търговски и формален субект, който да поеме организационната рамка на футболния отбор. С една добра селекция и основата на стария отбор, който спечели Купата на България, сега ЦСКА се готви най-професионално.

Журналистът прогнозира, че добрият разум ще надделее и този отбор ще продължи участието си в А група. За него старото дружество е извадено от нафталина, а синдикът на клуба Дора Милева създава конфликти и разцепление. 

"Къде ще играе този стар-нов отбор с голобрадите юноши на г-н Божков, след като няма лиценз, има забрана за трансфери и няма да има стадион", попита риторично Георги Атанасов.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 7 години
Тез,двамата *** от предаването Гол,да си гледат жалкото отборче защото се задават 7,8,9,10и още и още победи!Надушвам страх в сърцата говежди! Сигнализирай за неуместен коментар