България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Софиянски: В управлението цари хаос, вече няма дясно, всичко е ляво

"Членството в ЕС ни отдалечи от европейските държави", обяви в ефира на Bulgaria ON AIR бившият премиер

10.06.2016 | 08:07 Редактор: Тодор Петров
Софиянски: В управлението цари хаос, вече няма дясно, всичко е ляво

Политическите сили в България са безидейни - нямат платформа и яснота, а в управлението цари хаос. Когато нямаш ясна визия, не тръгваш на борба. Днешните политически сили не знаят какво правят. Членството ни в ЕС не ни приближи към европейските държави, а ни отдалечи. Обяснявам си го със слабо управление и посткомунизъм.

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR бившият премиер и кмет на София Стефан Софиянски.

Той е убеден, че на държавата е нужен завой надясно, а "в политическия пейзаж на България няма дясно, всичко е ляво". Според Софиянски трябва да се потърси мобилизация на хората, които преди са се борили, но сега не гласуват. 

"Сега клякаме пред всеки брюкселски чиновник, за нас той е Господ. Управляват ни хора, които не са в естествената си среда. Те нямат визията да работят, не знаят за какво и как да се борят", каза още Стефан Софиянски в студиото на Ганиела Ангелова и Симеон Белев.

Запитан дали мисли за завръщане в активната политика, бившият премиер отговори: "Няма да има нова партия, по-важното е да видим новата идеология. Работя върху икономическа платформа, която ще предложа на обществото и е хубаво това да стане преди президентските избори. Вътрешната и външната ни сигурност трябва да бъдат отговорност изцяло на президента. Социалната дейност трябва да остане задача на парламента."

Стефан Софиянски очаква борбата на предстоящите президентски избори да бъде жестока и посочи, че ако някой се страхува от компромати, е по-добре да не се кандидатира изобщо.