България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слънчево затъмнение в Овен: Земетресения и войни, не трябва да бързаме с покупките

"Главчев не го чакат лесни месеци до юни", каза астрологът Мира Кунева

08.04.2024 | 12:14 Редактор: Искра Ангелова

Днес, 8 април, ще станем свидетели на пълното слънчево затъмнение. То ще може да бъде видяно в САЩ, Мексико и Канада. Назад във времето скриването на Слънцето е било символ за природен катаклизъм и лоша поличба.

"Затъмненията са две, на това му казват коридорно затъмнение. Първото беше на 25 март, сега е слънчевото затъмнение, което е по-сериозно. Двете вървят в пакет. Те се считат, че са по-важни от лунните затъмнения, защото имат по-големи последствия за Земята. А това слънчево затъмнение е с една немного красива картина", каза астрологът Мира Кунева в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ то остава в знака Овен.

"Знакът Овен винаги е свързан с агресия и силно желание да наложиш своето. Второ - в небето става един много труден аспект между Марс и Сатурн. Това са злосторни планети, те са вредни за нас и нашия живот. Много напрежение и насилие има в това затъмнение, още повече, че Марс е управител на Овен", допълни Кунева за Bulgaria ON AIR.

Според нея това, което може да очакваме в следващите месеци, са терористични атаки или изостряне на военни конфликти.

"Това може да се случи в Израел и Газа, защото затъмнението не засяга пряко картата на Украйна или Русия, но може и да са нови военни конфликти по света. През този месец има съвпад на Юпитер с Уран. Статистиката назад показва, че съвпадът между двете обикновено са свързани със сеизмична активност на Земята - вулкани или земетресения", подчерта астрологът.

Гостът поясни, че наводненията са свързани с лунното затъмнение: "Имаше проблеми в Казахстан, Русия. Обикновено слънчевото затъмнение не е толкова свързано с тях. То е по-скоро огнено".

"Съвпадът Юпитер Уран бележи нов етап за световната икономика. Най-вероятно май-юни ще стане ясно накъде върви тази рецесия и в кои браншове ще я има. Слънчевото затъмнение съвпада и с Ретроградния Меркурий, което предвижда разбъркване. Не само че той е ретрограден, но е ретрограден в Овен. Правят се страшно много грешки", коментира Мира Кунева.

Тя е категорична, че в този период решенията са изключително импулсивни и хората бързат, като ги апелира да забавят темпото: "Не трябва да бързат с големите покупки, да не бързат с разводите и разделите, защото грешките се правят изключително лесно".

"Истински резултати в живота, които не зависят от нашите решения и действия, ще имат само тези хора, които имат лични планети. За Овен и Везни това е много важно затъмнение, Овенът трябва да бъде внимателен с действията, но това може да бъде много важен момент да си създаде нова концепция за живота. Телецът трябва да внимава в следващите два месеца за глупости, които сам може да си направи. За Близнаците това може да бъде затъмнение, което може да им донесе нови проекти, нови приятели", добави Кунева.

А за Рака това е особено затъмнение, защото може да се стигне и до неприятности в работата.

"Лъвовете може да имат интересни идеи за контакти с чужбина, но и да си плануват хубаво пътуване. Това затъмнение за тях носи хоризонти. Девата трябва да е по-внимателна с парите - кредити, взети пари. Везните също трябва да са много внимателни във връзките, а на тези, които нямат връзка, може да им донесе много интересни лични срещи. Скорпионът може да си планира промени в работата. За Стрелеца затъмнението е важно - любовта и сферата на децата са положително активирани. Ако Стрелецът има хубава любовна връзка - да внимава", подчерта астрологът.

Козирогът пък трябва да внимава в отношенията си с родителите и семейството.

"Ако мисли да прави нещо с имоти и ремонти - да обмисля, защото нещата ще са непредсказуеми. За Водолея това затъмнение е хармонично, а Рибите трябва да внимават с парите", каза още Кунева.

Тя е на мнение, че заради Ретрограден Меркурий в Овен правителството ще е изключително мъчително и прибързано: "Това правителство ще се сблъска с доста сериозни проблеми. Главчев не го чакат лесни месеци до юни - 9-и е свободен от тежки аспекти. Надали обаче ще има много големи промени".

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.