България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Запазваме чадър и шезлонг на плажа чрез приложение, оставената хавлия "не важи"

Остава и възможността да заплатим на място, каза Симеон Цветков

18.05.2023 | 08:08 Редактор: Тодор Петров

Ранните записвания и резервации за хотелите започнаха. От 1 юни чрез специално приложение ще имаме възможността да си запазим чадър и шезлонг на плажа. 

"Ще представлява нещо от сорта на приложенията, с които се резервират места в хотели, киносалони, театри и стадиони. Идеята е туристът да бъде облекчен, като има възможност директно да заплати за конкретния шезлонг, на който ще бъде през деня. Със сигурност трябва да има някакъв лимит на запазване", каза в "България сутрин" Симеон Цветков - председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Той уточни, че с това положение не се резервират чадъри и шезлонги, а се заплащат билети. Цветков допусна, че ще има гратисен период, в който ще се връщат пари при определени условия като лошо време.

"На Северния плаж в Бургас имаме желание да работим с това приложение, доста хора от бранша проявяват интерес. Това е частна инициатива, която е предложение към нас, струва ни се добра. Има доста ползи. Едната е по-добра отчетност, която ще получаваме в реално време - колко услуги са продадени на плажа. Улеснява ни и плащането по банков път, елиминира се нуждата от касов апарат на плажа", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Цветков наличието на това приложение не елиминира стандартния начин за заплащане на чадър и шезлонг. Остава възможността да ги заплатим на място на касиера.

Гостът изтъкна, че оставянето на хавлията на шезлонга няма стойност и не е заплащане на принадлежността, която сме "резервирали". Според него не е реална цената от 100 лева за чадър и шезлонг по Черноморието ни - нито някой ще я заплати, нито се очаква да бъде заплатена.

"Очакваме най-високите цени да бъдат до 10 лева за шезлонг и 10 лева за чадър", отбеляза Цветков и добави, че всяка година кадрите по морето са все по-малко. Той очаква по-голямата част от плажовете много трудно, но все пак да успеят да се справят.

Гледайте целия разговор във видеото. 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Деде
преди 4 месеца
Когато бях в Швейцария имаше такова приложение за басейн. Ок но беше валидни за 1 час или 2 часа . След което или трябва да излезеш или наново да запазиш от приложението.. Изобщо на никой не му харесваше идеята . Е на кой ще му хареса ? Трябва да наблюдаваш часовника си да не изпуснеш ако отново желаеш да останеш . Ха честито ви басейн. С плажа по морето ако няма шезлонги и чадъри свободни ? Какво правиме ? Оставаме в лоби бара ли ? Сигнализирай за неуместен коментар