България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: Има минимален шанс за правителство, заражда се коалиция без ПП

Според Александър Попов се намираме в нов етап на политическото говорене

12.05.2023 | 09:16 Редактор: Михаела Димитрова

Леко развитие на политическата сцена. Появи се нов играч. Номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС е еврокомисарят Мария Габриел.

"Влязохме в нов етап на политическото говорене, най-после имаме личност, която е кандидат за премиер. Всички тези вълнения привлякоха вниманието на читателите, но скептицизмът по темата ще имаме ли правителство, или няма да имаме, остава. Направи впечатление, че ГЕРБ-СДС започна да играе здраво в полето на "Продължаваме промяната" с техни ходове и ще бъде интересно как ще протекат разговорите между тях", коментира главният редактор на dnes.bg Александър Попов в "България сутрин".

"Има някакъв минимален шанс за правителство, заражда се една коалиция, която може да мине без "Продължаваме промяната". Те все още се държат сякаш са спечeлили изборите. Те трябва да играят опозиционната си роля, в момента това не го виждаме и могат да останат в една изолация, която да им изиграе лоша шега", смята журналистът.

Попов посочи, че тази седмица читателите са се развълнували много от катастрофата на бул. "Сливница" в София.

"Този проблем с войната на пътя продължава дълги години, хората протестират, но дневният ред на обществото е съвсем различен от това, което се случва в парламента. Тези хора искат да имат парламент. Когато поискат законови проекти, да има кой да ги направи", подчерта  той пред Bulgaria ON AIR.

Тази седмица футболът също е привлякъл вниманието на читателите, тъй като се проведоха полуфиналите за Купата на България и тези за Шампионската лига. Попов каза също, че се очакваме да разберем дали Александър Везенков ще направи трансфер в НБА.

Гледайте целия разговор във видеото.