България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Филмът "Пробуждане" - история за вярата, търсенето на себе си и любовта

Разказ на режисьора Николай Урумов и актьора Свежен Младенов в "България сутрин"

07.12.2021 | 09:50 Редактор: Жаклина Иванова

На 10 декември предстои първото излъчване пред публика на късометражния филм "Пробуждане".

"Филмът е политически коректен, тъй като в момента цяла България се тресе от политически страсти. Филмът олицетворява нещо, което всеки млад човек в последно време изпитва - това е търсенето на себе си. Това изгубване, което се случва с нас -  къде да отидем, какво да правим", сподели режисьорът на "Пробуждане" Николай Урумов в ефира на "България сутрин".

Актьорът Свежен Младенов разказа за своя образ във филма.

"Аз съм един млад мъж, който се бори за любовта си по някакъв начин. Любовта му в случая обаче търси себе си", каза той.

"Самата героиня търси себе си в един леко мистичен план, защото има различни сънища. Има общо и с духове", обясни режисьорът.

Филмът ще бъде безплатно излъчван онлайн на платформата на noblink.bg от 17:00 часа в петък до 00:00 часа в неделя.

"Платформата дава екран за късите български филми, за творците, които все още не са успели да се наложат и да се доберат до киносалоните. Филмът ще бъде ексклузивно достъпен, и то напълно безплатно", разказа Урумов пред Bulgaria ON AIR.

За ценностите, които се залагат във филма, той посочи, че са свързани с тези в самите нас.

"Във филма се засяга и темата, че когато човек е доста ангажиран с работата си и преуспяването си, всъщност не успява лесно да намери себе си. Трябва за миг да спре и да каже, че изчезва за малко. Често се случва съдбата да се намеси, когато си доста ангажиран", добави Младенов.

Събеседниците споделиха, че заснемането на филма е било истинско предизвикателство заради коронавируса.

"Филмът е ситуиран на две места. Първата част е градската - ежедневието на тази жена, която е изгубена и трябва да намери себе си. След това тя отива при майка си. Мястото, на което е снимано това, е Кокаляне", разказа Урумов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК